söndag, mars 15, 2009

Refashioning - uppdatering

Det går lite långsamt med mina syprojekt, jag har nämligen en deadline som måste gå före. Vi var i Egypten nyligen och får därför en gratis fotobok av Fritidsresor... men vi måste beställa den inom en viss tid, digiscrapping går därför före.

Så här långt har jag kommit på tröjan som är mitt projekt just nu, av tre gamla t-skirts ska det bli minst en annan t-skirt:

Bilden är kass, men så här ser den ut än så länge.

Svårt att låta bli Ebay








Oj, nu har jag handlat och handlat på ebay. Det finns så många fina symönster och det är så lätt att klicka på "Place bid". Här kommer några av mina inköp, ska bli spännande att se hur de passar på mig...Omlottklänningen ser ut att vara precis min stil, riktigt längtar till jag hittar rätt tyg till den.















Söta väskor, det behöver jag


















Detta mönster var ett "MÅSTE HA"-mönster, jag har ingen aning om jag passar i sådana här "hattar" men de är helt underbara!!! Nu måste jag bara skaffa ett par härliga, stora solglasögon...

















A-linjekjolar passar mig perfekt, tyvärr fanns det ingen beskrivning med så jag får försöka gissa mig fram












Jag kunde inte motstå den här lilla boken, det är så kul med projekt som funkar på alla stuvbitar man har samlat på sig genom åren. Innehållslista nedan.






































Dessa ljuvliga små babyskor kunde jag inte heller motstå, dessutom är det många små knytt på gång i bekantskapskretsen så det här kan bli perfekta presenter...




Pocketutbyte, mini - har fått min första bok!


Tack snälla hemliga bokvän! Det doftade alldeles underbart och ljuvligt när jag öppnade mitt paket!!! Örter!!! Jag älskar örter, jag hade dem i min brudbukett...



Av min hemliga bokvän fick jag detta:



Dill, gräslök och persilja ska planteras i krukor så snart vädret tillåter. Boken, Nattskärran av Kjell Eriksson har jag redan läst, men jag har den inte och jag tycker om den!! Förlåt kära bokvän om du oroat dig för att ditt paket inte kommit fram, ska bättra mig på att posta snabbt i fortsättningen.

torsdag, mars 05, 2009

Rosen på Tistelön - Emelie Flygare Carlén

Jag är ju med i Ett hem utan böckers klassiska kvinnoutmaning där februaris bok var Rosen på Tistelön av Emelie Flygare Carlén. På grund av olika omständigheter har jag inte hunnit skriva om den förrän nu och det var ett tag sedan jag läste den, fattar mig därför så kort som möjligt (minnet, det är kort).

Boken utspelar sig i skärgården och är, tycker jag, väldigt realistisk i sin beskrivning av livet ute på öarna. Jag gillar det gammalmodiga språket och de moraliska dilemman som är ett av flera huvudteman i boken. Kärlek och romantik, liksom svärta och tragedi finns också med. Flygare Carlén har ett språk som får en att läsa vidare och man lever sig in i karaktärernas öden. Slutet är både bra och inte bra. Bra: skönt med böcker som inte slutar Hollywoodlyckligt. Inte bra: Bokens slut är för abrupt och utan hopp.

Nu är det dags för Agnes Grey av Anne Brontë.

tisdag, mars 03, 2009

Till min hemliga bokvän

Här kommer ett komplement till mina svar:

Författare jag är nyfiken på:
Stieg Larsson (Millennieserien), Amos Oz, John Irving

Författare jag vill läsa mer av:
Alexander McCall Smíth (vilken som helst utom de tre första i "Damernas Detektivbyråserien")
Sharon K Penman (Vilken bok som helst utom "The Reckoning")

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin