lördag, juni 05, 2010

Trädgård - Smartasaker.se

En av mina favoritbutiker på nätet är Smartasaker.se, där kan man hitta "allt". Vår blivande trädgård är inte så stor, 222 m2, vilket är precis lagom. Men om man som vi vill odla en hel del ätbart så måste man tänka "compact gardening" och planera noga. Favoritprogrammet just nu är Trädgårdsfredag.
Smartasaker.se har flera produkter som kan hjälpa till på olika sätt:

Template: JAN_SO_WK3_Template2 by Janel Scraps


Jordgubbs- och kryddkrukan består av lösa delar man sätter ihop till en utrymmesbesparande jättekruka. Här kan man verkligen odla flera sorter på en gång.

Tomater kan man odla uppochner i en väska, man kan hänga upp dem i ett träd eller på altanen. Synd bara att de är så fula.... Man kan ju också göra sina egna upside-down-planters.
Att öka pollineringen är inte så dumt, vi vill ju ha maximal skörd på den lilla ytan, då måste man se till att fjärilarna trivs och ge dem ett eget hem.

Vissa växter kan behöva lite extra skydd i början på odlingssäsongen, då kan en odlingstunnel eller annat frostskydd komma väl till pass.

Så småningom ska man ju skörda, då kommer den här skördeväskan väl till pass, man kan t o m skölja sina äpplen eller grönsaker direkt i väskan!!

Om man som jag har fästingfobi och vill undvika dem till varje pris men ändå vill röra sig fritt i skog och mark så är LegCovers en bra lösning. De skyddar mot smuts och väta också! Synd bara att vovven inte ingår ;-)

En bra miljövänlig belysning för att betona de ställen som man är extra nöjd med är inte dumt, här är en LEDvariant.

Fler prylar jag gillar:

Slinger - kan användas till att hålla i hop nästan vad som helst.
Scrubby - multi-rengöringsapparat, perfekt när man som vi har lite förvaringsutrymme

Inga kommentarer:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin